Motor Koopwijzer

okt 2, 2011
Door Categorieen: Motoren
Tagged: , , , , , , , ,

Je eerste motor kopen?

Eindelijk heb je je goeie verstand gebruikt en je hebt besloten om een motor te kopen, het enige nadeel is vaak dat je zelf nog geen flauw benul hebt welke je zou moeten kopen. Maar voor dat je denkt aan een motor te gaan kopen moet je eerst met een paar dingen rekening houden want er komt een boel bij kijken. Dus lees dit hieronder allemaal goed door!!

 

 

Het leren van de Basis

Voordat je een motor gaat kopen moet je eerst alles wat er te weten valt over motoren goed uitgezocht hebben. Dat doe je door veel op internet te zoeken je kunt ook naar een dealer gaan die dicht in de buurt is en ga daar een keer rond neuzen welke motoren jou interesseren en vraag de verkoper evt. om hulp.

 

Motor kopen?

Het is veel voorkomend als je als noobie een motor wil kopen dat je dan een veel te dikke bike koopt harstikke leuk en aardig maar denk eens realistisch, het is natuurlijk niet verstandig. Het slimste is altijd beginnen met een simpele stadsmotor met niet te veel power dan kun je daarmee in het begin het beste mee uit de voeten. Het is een aanrader want de meeste die toch beginnen op een zware motor zoals een Yamaha R1 die zeggen vaak dat die motoren veel beter zijn om mee te beginnen alleen je moet je wel in kunnen houden.

 

BRP Can Am Spyder

 

Wat wij willen

Als je eenmaal besloten hebt om te gaan motor rijden en je staat bij een dealer en je ziet al die nieuwe motors staan dan is het moeilijk (als je het geld hebt) er niet een te kopen. Tegenwoordig zijn motoren er in verschillende soorten en maten en dat heb je nodig om een keuze te kunnen maken in de duizenden verschillende motoren die er zijn. Wanneer je een test ritje gaat maken hou dan rekening met hoe de motor aanvoelt en kijk of je pijn krijgt in je polsen. Als je last van je polsen krijgt betekent dit dat de rijhoogte moet worden aangepast vraag dan aan de verkoper of hij het voor je aan zou kunnen passen en wat verder alle plus en min punten zijn van de motor.

 

 

Niet te snel

Je moet niet gelijk voor de eerste beste motor gaan die je ziet. Zorg ervoor dat je een vriend (of vriendin) mee neemt naar de dealer die er veel vanaf weet. Je kunt ook een lijst maken van motoren die je leuk vind en dan kun je verder kijken op onze site om de motoren te vergelijken met de specificaties van de motoren. Je moet ook rekening houden met de prestaties, prijs, is ie geil en of die motor goed genoeg is voordat je een definitief besluit neemt. Praat met je motor maten erover en vraag hun mening over de motors die jij vet vindt.

 

2de Hands

Suzuki Hayabusa

Als je wilt kun je een hele goede Suzuki Hayabusa kopen maar niet het geld hebben om die te betalen dan kun je naar een gebruikte Suzuki Hayabusa gaan kijken waarvan de prijs ook een stuk lager licht. Zorg er wel voor dat je de motor grondig laat controleren door een monteur of je neemt gewoon iemand mee die er veel verstand van heeft. Een gebruikte motor bespaart je veel geld en met een klein opknap beurtje is het net een nieuwe (soms dan).


 

Draag een motorpak!!

Motorpak

Verkeersveiligheid is heel belangrijk en daar moet je aandacht het meest bij zijn. Zorg ervoor dat je ongeveer twintig% van je budget gereserveerd houdt voor de aankoop van een motorpak en helm. Wees voorzichtig met wat je koopt zodat je niet te dunne kleding koopt want goede kleding red echt je leven.
Dus doe alle dingen die wij hier boven hebben genoemd dan word ons motor land nog groter.

Door Categorieen: Motoren
Tagged: , , , , , , , ,

Geen reacties

Laat een reactie achter

XHTML: Je kan de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>