Top 5 snelste motoren.

sep 29, 2011
Door Categorieen: Motoren
Tagged: , , , , , , , ,

Het eerste wat jou te binnen zal schieten als je het woord ‘motor’ hoort is snelheid.
Motoren geven je dan ook een gevoel van snelheid en sensatie die weinig andere voertuigen jou kunnen bieden.

 

Motor rijders worden graag gezien als “Bad Boy” en dat komt dan ook door het risico van de sport.

 

Tijd om het nu te hebben over de top vijf superbikes, hieronder vind je de top 5 van 2011 en alles wat je wilt weten over deze motoren.

 

Honda CBR1000RR

Honda CBR1000RR

De Honda CBR1000RR bij ons natuurlijk bekent als de “Fireblade” maar als wij praten over superbikes is dit vaak wel de eerst motor die in ons op komt.

 

 

Door deze motor denk je gelijk aan de motorsport en iedereen weet dat deze motor ook zeker niet de minste is op het circuit.

 

 

16 jaar geleden is Honda met het idee van deze meanmachine gekomen en  er is weinig veranderd aan de motor sinds het begin en de echte motor fanaat word hier gewoon geil van.  Deze CBR1000RR gaat in 3.3  sec naar de 100 km/h.

 

 

Ducati 1098

Ducati 1098

Iedereen weet dat Ducati gewoon een vette bike is en vooral de Ducati 1098 maakt wat los bij iedereen, daarom zijn ze ook al in 2007 begonnen met het bouwen van deze bakbeesten. Ik bedoel kijk maar naar dat lekkere stuk wat hier rechts op de foto staat!! (uhhmmm ik bedoel wel de motor dan)

 

Volgens Ducati de bestgebouwde motorfiets ooit, de motor genereert dan ook een enorme koppel van 90,4 Nm en weegt ongeveer 173kg. Natuurlijk klinkt dat allemaal heel leuk en aardig maar waar het ons echt om gaat is dat dit beest van 0-100kmh gaat in minder dan 3 seconden. Deze motor heeft dan ook een topsnelheid van 290 kmh (holy crap).

 

 

 

Suzuki Hayabusa or GSX1300R

Suzuki Hayabusa

Het woord “Hayabusa” in het Japans staat voor slechtvalk en doet deze Superbike zeker zijn naam eer aan.

 

 

Deze ragbak is in 1999 uitgebracht, de Suzuki Hayabusa, ja wat zal ik nog meer zeggen?! Nou laten we beginnen met dat dit de snelste productiemotor is en staat hiermee dan ook in het Guinnes Book Of World Records. Deze superbike heeft een ijzingwekkende 173 pk en heeft een topsnelheidvan 325 kmh. Als je kan blijven zitten gaat deze GSX1300R in 3 seconden naar de 100 km/h.

 

 

De prestaties brulde van deze motorfiets af en daarom verdient het zeker een plek in onze top 5.

 

Yamaha R1

Yamaha R1

Het is lang geleden dat Yamaha kwam met de R1. Deze fiets heeft meer technologie dan van een NASA space shuttle.

 

De cutting-edge fly-by-wire gasklep die geeft je een vlotte reeks van kracht wanneer je het gas eens flink ‘n keer open trekt. In tegenstelling tot andere fabrikanten die een deal hadden gesloten over de rijkwaliteiten van de motor had de Yamaha R1 daar in tegen veel meer te bieden. (ooooooooh nog zo’n mooie…)

 

De zitpositie van de Yamaha R1 zorgen voor minder stress op de polsen. Dit is de motor van jouw keuze als je op een kanon wilt rijden voor dagelijks gebruik. Net zoals de Hayabusa gaat deze Yamaha in gemiddeld 3 sec naar de 100 km/h.

 

 

Kawasaki ZX-10R Ninja

Kawasaki ZX-10R Ninja

Als je een prijs kon krijgen voor een monster te maken zou deze boven aan dit lijstje staan.

 

 

Met een 175pk motor tussen je benen moet je wel heel zeker van je leven zijn aangezien de motor gewoon zijn eigen ding doet. Deze fiets heeft een geest van zich eigen, dus als u er zelf een wilt kopen zou ik zeggen weet waar je aan begint. Ook deze fantastische motor boost je in 3.2 sec naar de 100 km/h.

 

 

 

 

Deze vijf motoren zijn veruit een van de beste productie superbikes. Bovendien, hebben al deze motoren hun unieke persoonlijkheid. Dus als je ooit een motor wilt proberen kies er dan een van deze.

 

 

2011 Brno Superbike Wereld Kampioenschappen

Deze film bevat een paar hoogte punten van de 2011 FIM Superbike Wereld Kampioenschappen op het Circuit van Masaryk, dichtbij Brno, Czech Republic. Het bevat ook een aantal van onze top 5 motoren.

 

The video cannot be shown at the moment. Please try again later.

Door Categorieen: Motoren
Tagged: , , , , , , , ,

1 Reactie

  1. stewie
    oktober 8th, 2011 at 15:10 #

    Echt n vette tekst en nu heb ik eindelijk de keuze kunnen maken dat ik toch voor de Ducati 1098 ga.

Laat een reactie achter

XHTML: Je kan de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>